Borstvergroting

Moderne operatietechnieken, geavanceerde borstimplantaten en compressietherapie

Borstvergroting - voor een beter zelfbeeld

Veel vrouwen met kleine borsten voelen zich minderwaardig of minder "vrouw". Vaak willen vrouwen dan ook een borstvergroting om zich beter te voelen.

Dankzij de moderne operatietechnieken en de geavanceerde borstimplantaten kan een zeer veilig en natuurlijk resultaat verkregen worden.

Als de borst zich slechts ten dele of niet ontwikkelt, is er vaak sprake van een erfelijke oorzaak. Ook een zwangerschap, borstvoeding of gewichtsverlies kan leiden tot verkleining van de borsten.

Een borstvergroting kan op elke leeftijd uitgevoerd worden, zodra het lichaam volgroeid is. Doorgaans heeft een borstvergroting geen invloed op het gevoel en op het vermogen om borstvoeding te geven.

Siliconenimplantaten

Tegenwoordig worden er voor een borstvergroting implantaten gebruikt met een siliconen omhulsel en een vulling van verschillende materialen, bv. siliconengel, een fysiologische zoutoplossing of hydrogel. Door een omhulsel met een geruwd oppervlak te gebruiken, daalt het risico dat het kapsel verschrompelt. Wat verdraagbaarheid betreft zijn siliconenimplantaten de beste optie, omdat ze het meest natuurlijk aanvoelen en in vrijwel elke grootte en vorm (rond en druppelvormig) verkrijgbaar zijn.

Bijwerkingen

Tot nu toe is er in geen enkele van de talloze internationale wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat er een verband zou zijn tussen siliconenimplantaten en kanker, reuma of auto-immuunaandoeningen. 

De operatie

Om het implantaat in te brengen, moet er een kleine snede in de huid gemaakt worden. Afhankelijk van de gebruikte techniek komt die snede in de oksel, in de borstplooi of in de rand van de tepelhof. Bij een normale genezing zijn de littekens daarna vrijwel onzichtbaar. Het implantaat komt tussen de borstklier en de borstspier, of achter de borstspier te liggen.

Nabehandeling

Direct na de operatie wordt er een rekverband aangebracht rond de borst. De hechtingen worden ongeveer tien dagen na de ingreep verwijderd. Om het operatieresultaat te behouden moet de patiënte ongeveer 4 weken lang dag en nacht een speciale, goed ondersteunende beha dragen en fysieke inspanningen vermijden.

Compressiekledij van medi

Voor de nabehandeling en efficiënte compressietherapie na een borstvergroting kan de aanwending van compressiekledij de genezing bevorderen.