Borstverkleining

Voor vrouwen met extreem grote borsten

 

Vaak erfelijk bepaald

Extreem grote borsten zijn vaak erfelijk bepaald, maar kunnen ook ontstaan door hormonale veranderingen of gewichtstoename. Naast lichamelijke klachten, zoals pijn in de borst, nek of rug, eczeem onder de borst, een onjuiste houding met gespannen spieren en pijnlijke insnoering bij het dragen van een beha, hebben vrouwen met zeer grote borsten vaak ook psychische problemen, die zich bijvoorbeeld uiten als een depressie.

De operatie

Het doel van de ingreep is om huid, vet- en klierweefsel te verwijderen en de borst een nieuwe vorm te geven. De tepel komt iets hoger te liggen, om de borst een strakker en jonger uiterlijk te geven. Er zijn verschillende operatietechnieken voor een borstverkleining, die altijd onder volledige narcose uitgevoerd wordt.

Nabehandeling

Net als bij de borstvergroting komt er na de ingreep een rekverband rond beide borsten en mogen de hechtingen er na ongeveer twee weken uit. Om het operatieresultaat te behouden moet de patiënte vier tot zes weken dag en nacht een speciale ondersteunende beha dragen.