Thermoregulatie bij compressiekousen

Zacht biologisch katoen en gerecycleerde polyamide zorgen voor een thermoregulerend effect. Beide materialen zijn verwerkt in de compressiekous mediven cotton*. Deze helpen de temperatuur in evenwicht te brengen: als het warm is, werkt het verkoelend - als het koud is, werkt het isolerend.

Thermoregulatie bij compressiekousen

Wat is thermoregulatie?

Thermoregulatie is het in evenwicht houden van schommelingen in de lichaams- of huidtemperatuur (warmtebalans). Menselijke thermoregulatie vindt plaats via complexe fysiologische processen. Kleding gemaakt van bepaalde textielsoorten kan dit ondersteunen door warmte op te nemen of af te geven. Dit leidt tot een comfortabele temperatuurregeling waarbij het materiaal - afhankelijk van de situatie - afkoelt of opwarmt.

Hoe werkt thermoregulatie met biologisch katoen in een compressiekous?

De mediven cotton* biedt een optimale vezelcombinatie om thermoregulatie te ondersteunen. Het bestaat voor 27 procent uit echt biologisch cotton. Het katoen ligt in directe aanraking met de huid en heeft een absorberende functie: het absorbeert overtollig vocht en zweet van de huid en slaat dit op in de vezel. Bij hogere temperaturen verdampt het vocht.  

De functionele vezels zijn vochtafstotend: polyamide en elastaan aan de buitenzijde van de compressiekous voeren vocht en waterdamp af naar buiten. Dit resulteert in een verkoelend verdampingseffect voor een fris gevoel op het been. De kous is ook in warmere periodes comfortabel om te dragen.  

Bovendien zijn er kleine luchtkamers in het breiwerk ingesloten, die bij lagere temperaturen een isolerend effect hebben - het been blijft aangenaam warm.

 

Toon opmerking:

* Doel: mediven cotton
Rondgebreide medische compressiekous voor de compressie van de onderste ledematen, vooral bij de behandeling van veneuze aandoeningen.