Zalf, lotion en tabletten

Deze middelen zijn geen vervanging voor medische compressiekousen als het om de behandeling van aders gaat.

Zalf, lotion en tabletten

Reclame veroorzaakt verwarring

Veel mensen die last hebben van een vaataandoening grijpen naar een zalf, lotion of tabletten. Het is grotendeels de schuld van reclame. Laat u echter niet misleiden, want deze middelen kunnen verzwakte, uitgezette aders en slecht werkende aderkleppen niet herstellen.

Compressiekousen: basisbehandeling voor vaataandoeningen

Medische steunkousen worden beschouwd als de basisbehandeling bij vaataandoeningen. Ze hebben een berekende drukgradiënt die afneemt van de hiel tot de dij. Hierdoor wordt de diameter van de aders op mechanische manier verkleind. Het bloed verzamelt zich niet langer in de benen en wordt terug naar het hart vervoerd.

Zalf, lotion en tabletten: aanvullende behandeling

Werkzame stoffen op basis van planten, zoals paardenkastanje of wijnbladeren, ondersteunen de behandeling en verkoelen en verzorgen de huid. Als er echter eenmaal een vaataandoening vastgesteld is, kunnen deze middelen niet ingezet worden ter vervanging van compressiekousen. De zalf of lotion mag ook het materiaal van de compressiekous niet aantasten. Met de huidverzorgingsproducten van medi neemt u het zekere voor het onzekere. De ingrediënten vormen een aanvulling op de compressietherapie en verzorgen de gestreste huid. Toverhazelaar vermindert de doorlaatbaarheid van de bloedvaten, paardenkastanje vernauwt de bloedvaten, menthol verfrist en verkoelt en jojobaolie kalmeert en regenereert de huid.